Saturday, August 31, 2013

part-time friends

Miksei koululaiset ikinä hengaa yhdessä? 

Ajattele kuin kivaa ois jos kaikki ois kamuja myös oppivelvollisuuden ulkopuolella, nii monesti sieltä paljastuu mukavampia tyyppejä kun ei olla väsyneitä nenä kiinni bilsankirjassa. On harmi, että ihmiset muuttuvat koulun loputtua vieraiksi. Vaikka välkällä puhutaan, niin heti kun kello käy puoli kolme, niin se maaginen aika jolloin ihmisille voi puhua, loppuu. Ihan kuin oltaisiin kavereita vain tietyssä ympäristössä, ja muualla se ei oo hyväksyttävää. 

Oon koulussa mököttäjä. Joskus hyperaktiivinen. Se vaan riippuu koulupäivän alkamisajasta ja kahvinjuonnin määrästä. Tuomitsen liikaa ihmisiä, joita en edes tunne. Joskus ulkonäön, joskus huhupuheiden takia. Todellisuudessa nämä ihmiset saattavat olla aivan muuta kuin miltä he vaikuttavat; ihmiset yleensä aina yllättävät mut jossain vaiheessa, positiivisesti tai negatiivisesti. Haluaisinko, että ihmiset tuomitsisivat mut olemaan aina se mitä koulussa olen? En haluaisi. 

Monet tulee kouluun vaan opiskelemaan, ja niillä on kaverit koulun ulkopuolella. Toiset taas hengailee kaikkien koulutyyppien kanssa aina, mikä on sinänsä kivaa koska silloin parhaat kaverit näkee joka päivä. Parhaat inside-läpätkin syntyy hauskana väsyneenä hetkenä koulussa, kun se pieni kirjoitusvirhe tai söpö hamsteri siinä kirjassa on nii helvetin hauska. Ja sen muistaa vielä vuosien päästä.

Kouluja tulee ja menee, ala-aste, ylä-aste ja lukio. Kavereita tulee ja menee. Vähitellen on mukava huomata, kuinka ihmiset kasvaa ja muuttuu. Vanhoja tuttuja on kummaa nähdä kadulla, joten teeskentelen vaihtavani biisiä Ipodilla tai tekstaavani kaverille. Niin, koulukaverit on erilaisia kavereita, jotka jotkut kestää ja jotkut ei. Mutta aina on mukavaa jakaa juorut opettajista, ja uusimmat parisuhde- ja draamakäyrät, ainakin tässä ja nyt. Enhän haluasi, että ihmiset teeskentelevät tekstaavansa, jottei heidän tarvitsisi puhua mulle.

Eilen oli kiva nähdä koulukavereita koulun ulkopuolella. Kiitti mukavasta illasta! Harmi ettei tullu järkkäriä mukaan, niin en oikeen saanu mitää kuvii.


Meikä kokeili ekaa kertaa vesipiippua ;) Me yesterday, trying out the hookah for the first time.

Why don't people hang out with the people they go school with all that much? Think how fun it would be if everyone knew each other, and talked outside the school building. If they didn't pretend they're texting when a person walks by, because they're not sure if they should say hi or not. 

Sometimes I see people talking, and when the school goes out it's not appropriate anymore. Or if you see someone at the mall that you know from school, it's not okay to talk with them like at school. Of course some people do it. Sometimes it's like being part-time friends.

After all, we're all different at school. Tired, a bunch of zombies. I'm usually tired, or I might be hyper. Depends on the amount of sleep and coffee. Would I want other people to judge me based on what I'm like at school? Nope. So I probably shouldn't do it either. It's just so easy to get a certain picture of someone, based on rumors or looks. 

Anyway, I really enjoyed actually hanging out with these people yesterday -  I should take more time to get to know people that are right there. And I think others should do the same thing. 
No comments:

Post a Comment