Sunday, August 18, 2013

two days of Weekend

Viikko on menny kiireisissä merkeissä; koulut alko tiistaina ja joka päivä on tullu tehtyä jotakin. En oo ehtiny yhtään kirjottelemaan, saati kuvailemaan. Oon sellanen oppilas joka lukee koulujen alettua tosi ahkerasti, ja sitten vähitellen se teho vähenee ku lukukausi menee eteenpäin. Nyt löytyy sentään vähän motivaatiota kun on uusi vuosi ja vielä mahis saada hyvä numeroita. Uudet puhtaa vihot vaatii hyvän käsialan ja kirjat vaatii hyvää kohteluu. Kakkosvuosi on rankkaa, niin kaikki ainaki sanoo. Varmaa se on kumminki ihan mahollinen, samanlainen kun kaikki muutki, pitää vaa pysyy kaikissa aineissa ainakin ajan tasalla. Vähän ku selaisee kirjoi ja vihkoo joka päivä, niin hyvin pärjää! 

Mulla oli vähän hermostunu olo mennä taas takaisi suomalaiseen kouluun nyt kun olin vuoden ulkomailla, mutta se meni paremmi ku odotin. Tuttuja kasvoja oli. Tottakai oon nytten vuotta alemmalla kun olisin ollut, ja vähän se harmittaa kun näkee kaikki abit samoille tunneilla, ja tietää että niillä on kohta ylppärit, enkä oo siinä fiiliksessä mukana. Mutta on se sen arvosta. Ja tänä vuonna on vanhat, eli kohta pääsen mekko-ostoksille (jos nyt parin saisin ensin jostain). En tiiä onko meillä kakkosriesteilyä suunnitteilla... toivotaan, oma ykkösristeily oli ainaki mielenkiintonen kokemus, ja kakkosristeily on todennäkösesti vielä pahempi! :D Pakkohan noista lukioristeilyistä on ottaa ilo irti, musta ne vähän niinku kuuluu tähän hommaan.

Se siitä koulusta. Tää viikonloppu oli ihan mahtava, just sellanen pikku tauko jonka tarvitsin tähä ekaan viikkoon! Weekend festarit Helsingin kyläsaaressa. Innostuin summer soundin jälkeen festareista (tai ainakin sellasista missä ei yövytä), joten päätin lähteä tonne Weekendiin kattomaan millasta on. Olin kuullu että viime vuonna se oli hyvä, ja kattelin Weekendin sivuilta että sinne tulee tosi paljon mun lemppariartisteja (Inna, Calvin Harris, David Quetta...) joten ei sitä paljon tarvinny miettiä. 


Perjantain mahtavin osa oli Calvin Harris - ja en oo varmaan ainoa joka oli tätä mieltä, koska festariteltta oli aivan täpötäynnä. Oli pientä ongelmaa kun kaikki yritti päästä sinne samaan aikaan, ja sitten ei kukaan pystyny liikkuu minnekkään. Loppujen lopuks saatiin kaverin kanssa ihan hyvät paikat, tai ainaki päästiin telttaan sisään. Tanssittii ja nautittii musasta.


Lauantaina oma lemppari oli Inna, koska satun vaa tykkäämään melkeen kaikista sen biiseistä ja osasin laulaa mukana. On se aina sata kertaa mahtavampaa ku voi olla tunnelmassa mukana ja laulaa. En osaa sanoo kuin nuotilla vedin, mutta ainaki oli iha paras keikka! Tää oli siis kello viiden aikoihin, ja olin vielä ihan vesiselvä, mutta silti oli koko viikonlopun paras keikka. Sää oli vähän sateine mutta onneks kånkenii voi ängetä hyvänkokosen sadetakin ja myöhemmi sitte laittaa sen sinne takasin kun siiryttiin illan vikaan esiintyjään; Sebastian Ingrossiin. Se oli taas siellä teltassa, mikä on mun mielestä hirvee virhe. "Hei laitetaan tää pääesiintyjä toho pienee telttaan". Sinne ei sitte kaikki mahtunu, ja sieltä poispääsy oli melkeen mahdotonta. Onneks me mentiin sinne hyvissä ajoin, vaikka jouduttiinkin jättää David Quetta vähän aikasemmi, ja päästiin lähelle lavaa missä fiilis oli hieno.

Jäin miettimään, että kuinka moni salakuljettaa omia juomiaan tonne. Kuinka helppoa on änkeä taskari rintsikoihin ja säästää ehkä kymmenen euroo. Se on ehkä vähän kummaa kun ottaa huomioon että on varaa ostaa sadan euron festarilippu, muttei omia juomia. Kai se on vaan helpompaa kun ei ole edes aina aikaa mennä jonottamaan, kun juoksee keikasta toiseen ja yrittää saada mahdollisimman hyvät paikat! Turvatarkastuksesta huolimatta sisään on melkeen liian helppo saada kuljetettuu juomii. Ehkä niiden ois aika vähä halventaa juomien hintaa niin että ihmisillä olisi varaa niitä ostaa.


Sellanen viikonloppu takana, ja nyt oon aika poikki, kahvin voimalla taas koulujuttuja puurtamaan. 

After school started again on Tuesday, this weekend was a well needed break. I went to the Weekend festival in Helsinki, that had artists such as Calvin Harris, David Quetta, Inna, Armin Van Buren and Sebastian Ingrosso. On Friday, my favorite was Calvin Harris, and I was definitely not the only one who thought so, because of the fact that not everyone could fit into the tent he played in. The crowd was bad. You couldn't move anywhere because people were pushing, hoping to get to the front. We ended up in the tent wohoo! Although we didn't have the best view it was really amazing. 

On Saturday Inna played at 5 PM, which I thought was the best thing of the entire weekend. She's so talented! I was kinda wondering if her voice would be good live, since her songs are really fixed with auto-tune  but she was really good. I love almost all of her songs, so I was singing along and having the time of my life! 

The weather on Saturday was a little rainy, but it didn't bother me. I had a rain jacket and my kånken back-bag that can carry anything. Finland has a cold weather, but on the festival like that it's really warm because there are so many people and everyone is dancing. What I don't like about the crowd is the pushing and the cursing and the obsessing about being in the front. People can get really mad. I'd rather just be on the back, or in the middle where people aren't so obsessive. Maybe people think they can touch the artist if they get close or something. 

I'm really happy I bough the ticket, even though it was 100 euros. It was worth it and I hope I will be able to go next year too! Now I need to get back to homework, and the week ahead.

Calvin Harris on Friday at the Weekend festival2 comments:

  1. Hei mahtavaa että sullakin oli kivaa :-) Mä taisin oikeestaan nähdä sut siellä jossain mutta en oikein tajunnu moikata tai mitään siinä hälinässä/melskeessä! Tosta juomishommasta, ite kävin anniskelualueella ja varauduin siihen että mulla ei oo muuta kuin varaa ostaa yks juoma. Hinnat oli 6 e plus pantti 2 e. Sit metsästettiin lisää pantteja ja tienattiin meidän seuraavat juomat :-D Kyllä sitä tuli salakuljetettuu omiakin juomia mukaan (toisena pv ne oli tarkempia), mutta olihan se näin jälkeenpäin vähän turhaa koska aikuisten oikeesti siellä on niin tajuton meno/fiilis ettei siihen kyllä tarttenu mitään kurkunkostuketta :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo taisin nähä sut mut en jotenki viittiny moikkaa koska olin sillee noloo tai jotai :D Vähä hyvä toi panttijuttu kyl! Tais löytyy aika hyvin tölkkei/pulloi jos iha uudet juomat saitte. Mä en jotenki löytäny sielt mitää ku aika monet vei omat pullonsa ite sinne panttii. Hyvä et saitte vähä ilmast juomaa sitte! Itekki vein kumpanaki päivänä taskumatin eikä ne mitää ees kattonu muuta ku laukut. Tottahan siel oli paras fiilis muutenki :)

      Delete