Thursday, July 11, 2013

Independence

Eilen kävin kahden kaverin kanssa iltaa viettelemässä Amarillossa josta jatkettiin Ale Pubiin. Tää mun baareihin tutustuminen menee ihan hyvällä mallilla ja tähän asti oon tykänny uusista 18-vuotiaan oikeuksista. Baareja on nii paljon erilaisia, joissain enemmän hengailaan oman porukan kanssa ja joissan tutustuu enemmän uusiin tyyppeihin. Myös kellonaika on tärkee; ennen 11 ei missään oo mitään.

Eilen oli musta harvinaine hauska ilta ja sain kokeilla paria uusia drinkkiä josta en enne ollu kuullutkaan! Amarillon karkkipäivä oli myös hyvä koska taisi olla juoma paljon halvemmalla kuin normaalisti. Noi baarit on suoraan sanottuna hyviä rahantuhlauspaikkoja! Helposti kivaan iltaan voi mennä 20 euroa, ja sitten jos haluaa ottaa vielä taksin niin kulut voi nousta vaarallisesti melkeen 40-50 euroon. Pitää vähän alkaa säästellä jos aijon jatkaa tätä baariputkea. Ei todellakaan mitään halpaa hupia. 

Kauhistelin tätä tänään aamulla ja kaverini sanoi "se on investointi hyvään iltaan", mikä on kyllä hyvin sanottu! Saa kyllä olla hemmetin hyvä ilta että tollanen rahankulutus palkitaan, ja tähän asti on onnistunu.

Tänään lähdin käväsemään stadissa kaverin luona. Se on just muuttamassa ja sain pari kivaa kirjaa jota se ei enää tarvinnu: Eragon, jota en oo lukenu, ja sitte tollanen vampyyrisarjan yks kirja Verenjanoa Dallasissa. Muistaakseni se oli ihan jees, mutta luin sen pari vuotta sitten nii saa nähä.


 Kaverini sai aivan ihana pikku kissanpennun!  Nii utelias pikkunen ja kaverini saatto kantaa sitä olkapäällä ulkona. Yleensä ne lähtee pinkoo... :)
top - Ross
skirt - forever21


Aina kun meen keskustaan nii tulee sellanen hirvee "tekisi mieli omaa kämppää" muuttokuume! Onhan se kivaa asua kotona ja selvästi säästää rahaa, eikä mulla oo duuniakaan, mutta välillä sitä miettii kuinka vapaata se olis. Sais itse päättää menemisistään ja tulemisistaan, kodin järjestyksestä ja vaikka millanen matto vessassa on. Sitä jaksais kans pitää paremmassa kunnossa, koska se on sun oma eikä kenenkään muun. Vähän niinku jos teet ruokaa itselles, se maistuu nii paljo paremmalta kun jos joku toinen tekee sulle ruokaa (riippuen tietysti ruuasta ja omista kokkaustaidoista, mutta mulla siinä on sellanen et kun panostaa siihen itse nii siitä tulee merkityksellisempää). Siinä on jotai hienoa kun voi kutsua asioita "omakseen".

Haaveilen itsenäistymisestä ja tulevaisuudesta, enkä tykkää muihin tukeutumisesta. Kai se sitten tulee ajallaan, mutta kyllä mulla ois suunnitteilla muuttaa pois niin pian lukion jälkeen kun mahollista, kunhan raha-asiat ja muut selviäis. En osais kuvitella asuvani kotona vielä joskus 25 vuotiaana syöden äidin lihapullia ja pyytäen vanhemmilta rahaa. Hyi yäk miten hirvee taakka mä oisin. En ikinä muutenkaan tykkää pyytää vanhemmilta mitään, tottakai on pakko mutta ois niin kivaa olla duuni ettei koko ajan tarvitsisi kysyä jotai rahaa. 

Oon miettiny et mihin sitä sitte joskus muuttaisi jos ois mahdollisuus, ja mielessä on heti ekana Helsinki sen helppouden takia. Se on lähellä ja vuokrakämppiä (tosin melko kalliita semmoisia) löytyy aika paljon. Kavereita asuu siellä. Perhettä vois tulla morjestaan. Tietenki kaikki tää riippuu niin paljon siitä mihin pääsen opiskelemaan lukion jälkeen! Ja on mulla niin paljon auki joka ikinen tulevaisuuden yksityiskohta, etten tiedä varmasti edes mitä haluun tehdä. Toinen paikka Suomessa ois varmaan Tampere, koska sitä pienempiin kaupunkeihin en muuttaisi. Oon isojen kaupunkien ystävä, ja ulkomaatkin houkuttelee, joten saa nyt nähdä; miettimistä riittää! Tulevaisuus on täynnä aikuistumista, päätöksiä ja kaikkea muuta jännää.

In English: 

Last night I went out with two of my friends. So far I've been enjoying the perks of being 18 and going to clubs has been mostly awesome. One big thing about clubbing thought is that it's not very cheap. You can easily spend 20 or 30 bucks one night. I guess I'm just going to have to cut my eating out and shopping if I want to continue this haha. I was worrying about the money this morning and my friend said "Think of it as an investment for a good night". Made me feel a little better! 

Today I went to my friend's, who's moving to her own place and she gave me a couple of books; "Eragon", which I haven't read and then this vampire book "Living dead in Dallas", which I read a couple years ago. I think I remember it being good. My friend just got this adorable little kitten... So cute! She even got the cat to sit on her shoulder when we went outside the house, and she didn't escape or anything. I think that's pretty cool. 

Seeing my friend moving to her own place makes me so excited about the idea of having a place! I love living at home and it saves so much money but sometimes I think it would be better if I got to choose when I leave and when I come back and that kind of stuff. I could choose how to organize everything, and everything would be mine. 

There's something amazing about things that you can call yours. They somehow seem more important than other things. Like, when you're cooking, doesn't it taste better if you work hard for it and make it for yourself than if someone else makes it? That's the best I can come up with but I think it's a good example. If I had my own place, I would want to keep it cleaner because it's mine and it represents myself. I would care what other people think about it.

Too bad that I'm probably not going to have a chance to move out just yet! I would need a job eventually. And I'm still in High School. Maybe when I go to college this will be more of a real thing. After all, I'm not sure about anything, where to move and what to study, so I'll just have to see what the future has in hold for me.


2 comments:

  1. Eragon on tosi hyvä! Näin aiheeseen liittyen :D Mut sun blogi on tosi hyvä, ihania kuvia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okei jes! Alan varmaan kohta lukemaan sitä. Muistan vaan nähneeni sen leffan aikasemmi ja se oli ihan jees. Ja kiitos paljon :)

      Delete