Tuesday, July 9, 2013

18 years

Well I'm 18 now! It's a big deal in Finland, it's like the most important birthday of your life. You can get your driver's license, vote, pay taxes and drink. Like my mom said "You get privileges, but also more responsibilities". I've lost something; an image of a child, and I've gained an image of a young adult. There's something sad about never being able to get those childhood years back. I wouldn't necessarily go there, but it would be nice if I had the chance. You know, just in case.

Yesterday was great! First my friends and I took the bus and the tram and went swimming in Helsinki in this outdoor pool area. Later we hang out in the city and then I went home to prepare myself for a night out with my friend Sara. I went to a store, bought some cider, and I felt weird because it was totally legal! We went to eat in the city and later in a club. Fun night! 

18 v vihdoi ja viimein! Ihan kummaa, mähän oon tällanen ihan pikkunen vielä ja silti täysi-ikäinen. Opin vasta keittämään kahvia, ja käyttämään meijän pesukonetta, ihan pieni ihmisenalku. Nyt on sitten hirveesti uusia asioita joita on sallittu tehä, voin nyt ajaa autoo, äänestää, maksaa veroja ja juoda. Jee tätä onkin odotettu! Ja nyt kun se ikä tuli, niin tuntuu ihan samanlaiselta. Puhuin mun äidille puhelimes ja se sano "nyt on paljon uusia vapauksia, mutta myös enemmän vastuuta". Onha se totta et nyt alkaa vasta se vastuullinen elämä, pitää alkaa vähä miettii että mitä sitä elämällään haluaa tehä. Mut mulle ensin kyllä kelpaa tällanen rento kesä, kaverien kanssa baariin meno ja sellanen yleinen "oon täysikänen" hihkutus ;)

Eilen oli siis mun synttärit, ja hyvä päivä oliki. Aamulla lähin stadikalle muutamien ihanien ihmisten kanssa. En oo ikinä ennen ollu stadikalla, ja se on kuulemma aika hirveetä. Kai mulla on ollu aukko yleissivistyksessä, ja nyt se on täytetty. Oli iha kiva paikka musta, ja sääki oli just jees. Vähä viileetä ja pilvistä, mutta ei ainakaa hirveen kuuma niin että kuolis ja palais. Joskus yhen aikaan mentiin sinne, levitettiin pyyhkeet ja otettiin vähä aurinkoo, sitte uitii ja vähä kuvailtiin. Myös katottiin kun ne avas hyppytornit ja yltiörohkeet 10 vuotiaat hyppäs sieltä ylimmältä tasanteelta ihan ku ne ois siinä altaan reunalla. Huhh emmä vaa sielt ikin pystyis hyppää... Hypättiin sitte siitä altaan reunalta. Kun alko tulla kylmä ja mustii pilvii näky nii lähettiin ja mentiin viellä keskustaan hengailemaan vähäks aikaa, ennen ku mä lähin himaan valmistautuu baari-iltaan.

Menin kauppaan ostamaan pari juomaa, ja jotenki se tunti vieläki nii laittomalta! Ihan ku ne ois sillee "ei tää oo sinä" :D. Kai siihenki tottuu et nyt tää kaikki onki ihan sallittua eikä tarvii salailla mitään. Hiljasesti kassalta mutistiin onnittelut synttäreiden johdosta ja sitten siinä ne juomat olikin. Ainii ja ostinpa samalla lottoarvan nytten ku pystyy, ehkä voitan miljoonia. Sitten suunnatiin Saran kanssa himaan laittautuu, meikit naamaan, hiukset kuntoon, korkkarit jalkaan ja valmiina lähtöö. Käytiin syömäs ja sit mentiin baarikärpäseen. Tyyppi ovella katto mun passia, sitte mua, sitte mun passia, sitte mua, ja vihdoin päästi sisää. Aluks oli iha tyhjää koska maanantai mutta vähitellen sinne alko tulla porukkaa ja ihmiset alko tanssii. Ei ollu ees outoo mennä sinne, vaikka ajattelin et tuntuu varmaan kummalta. Oli aika kiinnostava ilta!  Ostin sellasen ihanan mustikkashotin, joka maistuu vaan kermalle, kantsii maistaa!

Ja aamulla heräin sitten tosi pirteään ja hehkeään oloon heh. Mutta oli se sen arvosta.

Tässä tää vakavasti otettava ja vastuullinen nuori nainen.


top - forever21
jeans and heels are my sister's. She's such a rescuer! Tällasen sikahienon tuopin sain Mandilta. Kiitos paljon! 

Siinä meni synttärit ja nytten jatkuu elämä täysikäsenä. Tänään luvassa täyttä chillailua ja en aio tehdä yhtää mitää. Ehkö tossa pihalla vähän kölliä ja mussuttaa herkkuja. Kesä on kyllä vuoden parasta aikaa! Bye :)

No comments:

Post a Comment