Saturday, July 27, 2013

boat rides and a summer place

I just got back from my family's summer place in Turku. It's actually on an island so we have to either drive there and then someone has to pick us up, or we can drive the whole way on a boat. Because my parents were already there I had to take the train and they picked me up from Turku with their boat. 

We had a good time in Turku; we walked around and ate at an Italian restaurant, saw the river that flows through the city, and I got some pictures of the boats and buildings. I like Turku a lot because it's a combination of new and old. It's the oldest city in Finland and it used to be the capital city; however it continued as one of the most important cities even after the the time the capital was changed to Helsinki, which was when Finland was under the Russian empire.

I remember spending so much time in Turku with my family when I was younger, exploring the castle (which is awesome, especially for kids) and museums (which are awesome, but maybe not for kids). Also, when I was young they had this medieval market that I absolutely loved! People dressed up, they sold wooded spoons and all kinds of clothes. They had activities for kids; I remember wooded swords and kids playing around with them, horse-back riding and laughing.  Those were the best days of summer.

So, I was excited to visit the city again, but nowadays I just usually take the train there and leave. Too bad I don't really get to hang out there that much anymore.

Vihdoin pääsin mökkeilemään muutamaksi päiväksi! Meijän kesämökki on Turun saaristossa, ja me joko ajetaan sinne veneellä Espoosta tai sitten autolla, jolloin joku hakee meidät veneellä sinne. Saaren toisella puolella on pieni kylä, joten sinne tulee myös yhteisalus, mutta en oo ikinä itse mennyt sillä, kun meillä on oma moottorivene. Lähdin tossa tiistaina junalla Turkuun, josta mun vanhemmat haki mut veneellä ja mentiin yhdessä mökille. 

Oli kuitenkin vähän aikaa joten me kierreltiin Turkua ja käytiin syömässä italialaista ruokaa, ja tottakai oli pakko hakea vanhan ajan suklaajätskit. Mulle kohokohtana kaupungissa oli tietenkin kuvailu, ja sain jotain otoksii Aurajoesta, veneistä ja rakennuksista. Oon aina ihaillu ravintolaveneitä joen varrella, niissä on vaa jotain tunnelmaa. Turku on sinänsä ihana kaupunki, koska se on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Sehän oli siis Suomen pääkaupunki, ja se oli yhä Suomen tärkein kaupunki kun Helsinki muutettiin Suomen pääkaupungiksi. Se on asutettu 1400-luvulla ja onkin Suomen vanhin kaupunki, ja mun mielestä sen näkee. Koko kaupungissa on nostalginen tunnelma rakennuksista siihen pieneen lauttaan joka kulkee Aurajoen läpi. Vaikka Turku ei olekkaan mun lempikaupunki, siinä on tosi paljon kaikkea ihanaa jota en nykyään ikinä näe.

Lapsena meijän perhe vietti enemmän aikaa Turussa, ja muistiin on jäänyt Turun keskiaikaiset markkinat. Olin tosi pieni silloin, mutta muistan puisia ruokailuvälineitä ja hassuja vanhantyylisiä vaatteita ja hevosajelua ja niitä pieniä puisia miekkoja joilla lapset leikki. Ehkä tää oli lapsen silmillä, mutta tuntui oikeasti että asui keskiajalla. Silloin usein haaveilin omasta hevosesta, ja siitä että elettäisiin keskiajalla, joten toi oli mun kesän kohokohta (jos ei lasketa muumimaata). Sit jossainvaiheessa niitä markkinoita ei enää järjestetty ja olin kyllä tosi pettynyt... 

Oli kiva käydä jälleen Turussa, vaikkakin vain läpikulkumatkalla. Kumpa vaan ois enemmän aikaa hengailla siellä niinku ennenki! 

Mökkeily oli rentoa. En muistanukkaan miten hauskaa se voi olla (koska olen vannoitumaton mökkivihaaja, ainakin joskus. Teininä tykkään olla shoppailun, netin ja kavereiden äärellä). Löysin kuitenkin paljon puuhaa; leipomista, auringonottoa, saaren kiertelyä, kylällä käymistä, kajakointia, kuvailua, veneilyä. Tuntui että oisi ollut kiva jäädä sinne vielä muutamaksi päiväksi, mutta summer sound festivaali alkoi eilen ja piti ehtiä siihen. Mökillä tuntui että aika olisi kadonnut hetkeksi, eikä ollut pakko tehdä yhtään mitään. Kun palasin kotiin niin valvollisuudet ja tekemiset kaatui päälle, ja tuli hirveä kiire. Ymmärrän, miksi mun vanhemmat tykkää olla mökillä niin paljon, se on pakoreitti arjesta. En kuitenkaan jaksaisi olla siellä enemmän kuin yhen viikon kerrallaan, sen verran tykkään kiireisestä kaupunkielämästä! 
shirt - flea market / pants - Lindex / shoes - vans

isän kasari-lasit! Sopii hyvin veneilyyn
my dad's sunglasses from the 80's are best for boat rides!


Finnish "sauna"


Me tehtiin pieni veneretki läheiselle saarelle jossa oli ihan tosi hyvä ravintola! Jouduttiin jonottamaan noin tunnin, mutta lammas ja kakkupalat (jotka sai muuten leikata itse omalla omalla-tunnolla) oli kyllä sen arvosia! 

We did a little trip to a close-by island that had a great restaurant. The lamb and creamy strawberry cake were definitely worth the wait!
junamatkalla kotiin... 
on my way home...


Kiitos kaikille lukijoille! Hyvät viikonloput kaikille!
Thanks for reading! I hope everyone has a great, relaxing weekend! 


No comments:

Post a Comment