Friday, July 19, 2013

baking for a change

Enne leivoin aina kaikkee ja nyt en oo ehtinyt (tai jaksanut). Kuitenki tänään huvitti, joten lähdin kauppaan; tummaa suklaata, maitoa ja munia koriin ja sitten kotiin pohtimaan reseptejä. 

Vaikeeta oli päättää, kun kaikki näyttää nii hyvältä! Mulla on ainaki 4 suklaajälkkäri kirjaa (olen suklaa addikti, fazerin sininen on elämäni) ja sitten kasa pirkan leivontalehtisiä. En ole todellakaan kaikkia reseptejä kokeillu. Oon tosi huono uusien reseptejen kanssa, koska pelkään että vaiva ei oo lopputuloksen arvosta (oon niin monesti tehny jotain 2 tuntia ja lopputulos on ollut valuvaa ja pahaa mössöä). Nyt kuitenkin otin uuden brownie reseptin käyttöön, ja kannatti; oli tosi hyviä! Tuolla ne odottelee ja vastustan etten menisi syömään niitä kaikkia :) Lisään noi leivontaohjeet tänne. Mä olen itse vähän sekalainen leipoja, eli välillä heitän sinne sekaan kaikkea mitä sinne ei kuulu, enkä mittaa kauhean tarkasti. Joten jos teidän leipomus samasta reseptistä onnistuu erilailla niin siitä se varmaan johtuu.

Today it struck me - I hadn't baked anything in a long time! So I walked to the store to buy dark chocolate, eggs and milk and then headed home to go through my recipes. It's always a struggle to choose what to bake. Everything looks so damn good... I ended up making brownies with a new recipe.

 I have like 4 different dessert books just for chocolate (if there's something to know about me, it is that I love chocolate; it's my life) and then I have various magazines with yummy recipes. One of my chocolate books had a brownie recipe and I wanted to try it out. I'm bad at trying new recipes, because I'm afraid that I'll be disappointed after spending all that time to make it. But I thought what the heck lets do this. They ended up delicious so I wanted to share the recipe here! I am however a sloppy baker, I sometimes don't measure everything exactly, and I don't know if that had an affect on the recipe. If yours works out differently let me know! 



Tällä reseptillä saa n. 9 brownieta, riippuen millaista vuokaa haluat käyttää. Ohjeissa lukee 20cm x 20cm vuoka, itse käytin pyöreää vuokaa paremman puutteessa. Resepti on aika pieni, joten jos haluat paljon brownieita nii tuplaa resepti! Uuni 180 asteeseen.


Ainekset:

100 g voita
175 g siroa hienoasokeria
75 g tummaa ruokosokeria
125 g tummaa suklaata
1 rkl vaaleaa siirappia
2 munaa
5 tippaa vanilijauutetta
100 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
(itse lisäsin lopuksi suklaarouhetta noin desin)

This recipe makes about 9 brownies. You need a square cake mold, about 20 cm per side (I used a round baking pan, so you can improvise with this) and your oven should be 180 degrees Celsius.  I'm sorry about the European measures! 

Ingredients:
100 g butter 
175 g granulated sugar
75 g cane sugar
125 g dark chocolate
1 tbs syrup
2 eggs
5 drops of vanilla extract
100 g flour
2 tbs cocoa powder
1/2 tsp baking powder
(I added about 1 dl of chocolate chips)

1. Voitele kakkuvuoka kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla

1. Spread butter or oil on the cake mold and put greaseproof paper on the bottom

2. Laita voi, sokerit, tumma suklaa ja siirappi kattilaan. Lämmitä varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hyvin.

2. Heat butter, sugar, dark chocolate and syrup in a pan. Mix until smooth. Let the mixture cool.



3. Vatkaa munat ja vanilijauute keskenään ja vatkaa sitten sekaan jäähtynyt suklaaseos.

3. Beat the eggs with the vanilla extract and then beat in the cooled chocolate mixture.


 4. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita varovasti muna-suklaa seokseen. (Itse sekoitan aina kuivat aineet yhdessä ja siivilöin sitten taikinaan).

4. Sift the flour, cocoa powder and the baking powder on a bowl and then mix them carefully to the egg-chocolate mixture.


5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 25 minuuttia (itse pidin uunissa n.20 minuuttia). Kakun kuuluu olla sisältä "raa'an näköinen" tai ainakin kostea. 

5. Pour the mixture to the cake mold and bake it on 180 degrees Celsius for 25 minutes (for me it only took about 20 m.) Brownies are supposed to be a little raw from the middle.



6. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöihin. Voi tarjota esim. kermiksen tai jäätelön kanssa. Alla mun esimerkki herkutteluannoksesta! Oli pakko lisää vähä mustikoita....

7. Let the brownies cool and then cut into squares.  Serve with whipped cream or ice-cream. YUM!  Okay I had to add blueberries but you don't have to...

Toivottavasti tykkäätte reseptistä! Jos leivotte nii kertokaa mite meni 

I hope you guys like this recipe! Give me feedback on how you do



Heippa! Nyt syömää pari brownieta.

This post was so hard to do.... Apparently my English is still pretty bad what comes to the baking vocabulary. Well I did my best :) Bye!


No comments:

Post a Comment