Sunday, September 8, 2013

A different kind of Sunday

Tänää olikin sitte vähä erilainen sunnuntai! Teen joskus vapaaehtoisjuttuja YFU:n (youth for understanding, vaihtarijärjestö) kanssa ja tänää me seikkailtiin Helsingissä ulkomaisten vaihtarien kanssa. Nyt tuleeki vaihteeksi vähä maisemakuvii mun järkkäriltä.

My Sunday was a little bit different this week; I was volunteering with YFU and foreign exchange students. We navigated in Helsinki and saw some of the most popular places there. Students' task was to find their way to different places and do things like "take a picture with a Finnish person" or "order in Finnish" or "take a victory picture" etc. 


Me suunniteltiin porukassa heille ohjelmaa tässä viikko sitten, ja tänään me vedettiin suunnistusta Helsingin suosituimmille paikoille. Mukana oli tehtäviä esim. ota kuva suomalaisen kanssa, tilaa ruokasi suomeksi, ota voittokuva. Pointtina oli saada Helsinki tutuksi kaikille vaihtareille, ja muutenki vaan pitää hauskaa porukassa ja jutella niitä näitä. Mulla itellä oli ainakin tosi kivaa, vaikka pitiki vähä huolehtia porukan vetäjänä :) Meijän ryhmällä oli hyvä henki ja ne yritti parhaansa (vaikka niiden suomenkieli välillä ei ihan riittänyt ja piti turvautua englantiin, varsinki kun mentiin Subwayhin hakemaan ruokaa nii meni monella sormi suuhun...). 
I had a blast even thought I had to do some thinking and leading. The exchange students here are awesome and it's interesting to hear what they think of Finland. Cold. Shy people. Cold. Great. Mostly I think they really like Finland. They all seemed pretty happy about being here, which I'm really glad of. It would suck to go somewhere you don't like for a whole year... 
Porukassa taisi olla viisi saksalaista, puolalainen, kiinalainen ja ranskalainen. Mä oon tällanen kulttuurien ja erilaisten ihmisten fani, joten oli hauskaa jutella kaikkien kanssa ja ymmärtää vähän että mitä ne ajattelee Suomesta. Monet sanoi että tosi kiva, mutta epäilen että tarinaan liittyy vielä lisää. Monien mielestä täällä on kylmä, vaikka tänään oli varmaan ainaki 25 astetta. Esiin tuli myös se suomalaisten klassinen ujous ja möreys. 


Me käytiin "rakkauden sillalla", mistä mä en ees tienny vähä yli viikko sitten. Tai en tajunnut että Suomessa on tällanen, sijaitsee siis Katajanokalla. Nimittäin tää on aina ollut isojen kaupunkien juttu, enkä pidä Helsinkiä nyt minään metropolina. Silti oli kaunis, ja mulla ainaki tuli tippa silmään kun kattelin noita lukkoja ja nimiä... Ihana ele tollanen. Me annettiin vaihtareille oma lukko jonka ne kiinnitti tohon siltaan ja ne sai kirjottaa niihin mitä haluaa. Lopuksi tietenkin avaimet heitettiin veteen. 

We visited "the bridge of love", which I didn't even know Helsinki had - I've never thought of Helsinki as a real big city that would do this kind of thing. They have this in like Paris and Rome. But Helsinki? I do think it's a great idea, putting a lock there and throwing the key to the water. The exchange students got their own lock that they could put on the bridge. Now they can always remember that they were here. 


Muuten kaikki vaikuttivat olevan tyytyväisiä siihen että Suomeen tulivat. Ainakin Suomen YFU panostaa järjestämällä niille vapaaehtoisten voimin tällasia tapahtumia, ettei kukaan ihan tylsisty tai jää yksin. Jos joku haluu tulla mukaan vapaaehtoistoimiin, niin se varmaan onnistuu! Kannattaa musta muutenki tehä edes jotain vapaaehtoisjuttuja, oli se nyt mihin vaan liittyvää; ei tarvitse stressata kun tietää että ei ole palkkalistoilla vaan ihan vapaaehtosena paikalla. Vaikka feilaa nii ei se maailma siihen kaadu kun rahaa ei oo pelissä, ja muutenki tuleeha tällasesta hyvä mieli. 

I hope YFU has more stuff for all of us to do together. Volunteering is a great way to meet people and get some responsibility. I highly recommend it to everyone. Not just with exchange students, but with other stuff too. You just have to find your thing.2 comments:

 1. I've always wanted to do the padlock thing and volunteer !! The architecture must have been amazing and I love the song that you've posted xx

  Much Love for the great blog post
  http://bohobun.blogspot.co.uk/

  ReplyDelete
  Replies
  1. You should do that sometime! I love all the buildings in Helsinki so it was great. Thank you :)

   Delete