Saturday, February 15, 2014

Wanhat 2014

Kaikki tanssineet varmasti muistaa sen fiiliksen kun sun nimi sanotaan ja sitten pitää kävellä parin kanssa raitasen liikkasalin läpi kun valospotti osuu naamaan ja parisataa innokasta vanhempaa ja kaveria tuijottaa jokaista liikettä. Siinä tarvitaan yllättävää pokkaa kuulkaas.

Nyt on pari päivää vanhojen tanssahtelua takanapäin ja kaikki stressaaminen mekosta, kampauksesta, kuvista, jatkoista ja tietty itse tanssimisesta on pudonnu harteilta. Oli kyllä hienoo, varsinki kun tällasii elämässä tärkeitä tapahtumia ei ole ollut niin paljon viime aikoina. Torstaina kävin kampaajalla, kaveri meikkasi ja sitten laitettiin mekko päälle, ja itseäänkin oli vähän hankala tunnistaa kun katsoi peiliin. Torstai illalla esitettiin vanhemmille tanssit ja perjantaina oli vielä kaksi näytöstä lukiolle ja ihanille pikkulapsille (joiden ilmeet oli kyllä aika tylsistyneet, mut ainaki meil oli kivaa). Tytöt oli kauniita ja pojat komeita ja näytettiin nyt niin aikusilta, kun otettiin yhteiskuva niin kaikki oli ilosen näkösiä. Tätä oltiin odotettu nii kauan ja kyllä musta täytti kaikki odotukset. Pari mokaa tuli tietenkin, eikä meijän koulussa vältytty tyttöjen kaatumisilta (mekko oli hirmu vaikee käsiteltävä), mutta pahempia epäonnistumisia ei ollut. Tavalliset tanssit, mutta mulle ne oli tärkeet, ja sisäls vanhojen tanssien perinteitä; viimehetken hakaneuloja mekkoihin, piilotettuja pulloja pukkarissa, kauheeta jännistystä ja kavereiden kanssa fiilistelyä. Nyt ollaan koulun vanhimpia! 

Onneks päätin tanssii vanhat. Olin kauan sitä mieltä, ettei se sovi mulle, sellanen naisilla on mekot ja ne sipsuttaa siinä, ja mies päättää mihin mennää. Mut ei se onneks oo niin. Vanhat on vaan tehty perinteiseen malliin, ja oikeestaan perinne on joskus ihan hauskaa. On kivaa laittautua ja olla kaunis, tehdä naisten juttuja. On ihanaa mennä kampaajalle ja kuluttaa liikaa rahaa mekkoon ja meikata niin ettei omaa naamaa tunnista, ja seuraavana päivänä todeta että en mä kyllä oikeasti ihan tolta näytä.

Näitä kuvia tulen kyllä mummona kattelemaan.
Here are some pictures of our school dance, wanhat. The idea is that we practice different kinds of traditional dances, and perform them to our parents and friends in order to celebrate becoming the oldest of the school, when our senior class graduates. I loved this, because for one day (or actually two days, we had three different performances) we all got to look our best and do this as a group. Girls looked beautiful, boys handsome. We looked more adult than ever. Maybe that's the point of this, so that we can become the oldest, we need to feel like we actually are older. It's funny, barely recognizing yourself when you look into the mirror.

I will definitely be looking at these pictures when I'm old and wrinkly.

6 comments:

 1. Oot ollu kyl mielettömän kauniina ja upee mekko kyllä<3

  ReplyDelete
 2. Vauuu, oletpa ollut kauniina! <3 Tuo sun pukusi on muuten just täydellinen sulle. :>

  ReplyDelete
 3. Vau, sulla on ollut tosi upea puku! :) Meidän lukiossa on perinteenä järjestää abitanssit, joihin itse osallistuin tänä vuonna. Oli kyllä ihan huippu kokemus!

  atc24h.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! On nää tanssit aina ihanaa vaihteluu kouluun :)

   Delete