Wednesday, January 15, 2014

Job-hunting in the snow

Uusi ensilumi! Yhtäkkiä onkin 15 astetta pakkasta ja hengitys huuruaa ulkona, eikä ikinä osaa laittaa tarpeeksi vaatetta. Kumma kun ei ole 18 vuodessa oppinu, että täällä on kylmä. Tuntuu kuin vielä eilen ois ollu sadetta ja pelkkää pimeyttä. Kun autolla ajeli tossa pari päivää sitten niin oli kivan liukasta, ja tuli pieni paniikki kun auto lähti sliiraamaan. Ainakin on kaunista, eikä enää sitä ainasta pilkkopimeää.

Lukemista riittää, en olisi ikinä ajatellut että voisi olla aina enemmän tehtävää, mutta sieltä sitä tulee. Antaa tulla vaan. Lukion kakkonen on aika rankkaa puuhaa sanon vaan. Siivosin huoneen vähän aikaa sitten, mutta jotenkin ne kirjat vaan leviää ympäriinsä ja valtaa mun tilan ja ajatukset. Ja tietty osaan sotkea ja jättää tyhjiä teekuppeja lojumaan pöydälle onnistuneen esseenteon jälkeen.

Tää on se aika vuodesta kun kesätöiden haku alkaa! Oon halunnut päästä jonnekkin kesätöihin jo monena kesänä peräkkäin, mutta harmi että useaan Espoon kesätyöhön pyrkii 100 ihmistä yhteen paikkaan. Viime vuonna olin sitten vaihdossa, joten en edes hakenu minnekkään. Tänä kesänä pääsen jonnekkin, sen olen jo päättänyt. Pakko päästä, nyt haen vittu ihan joka paikkaan. Menen ihan minne vaan (tietty olisi kiva päästä jonnekkin johon haluaa, mutta en enää jätä sen varaan). Tossa pöydällä nököttää hakemuksia Subwayhin, ja netistä olen lähettänyt jo muutamaan kahvilaan hakemuksen. Vaatekauppaan olisi tietenkin unelma päästä, mutta oon sen verran siitä puuhasta lannistunut etten usko että pääsen. Ilmeisesti se on monen muunkin nuoren toiveduuni!

Työnhaku on sinänsä kivaa puuhaa. Tuntee olonsa aikuiseksi kun saa muotoilla täydellisen CV:n ja kirjottaa hakemuksia eri paikkoihin. Tää on se mukava osa, missä voi käydä läpi omia vahvuuksia ja miettiä kerrankin ittestään positiivisia asioita, eikä aina niitä negatiivisia mitä putkahtaa mieleen. Välillä tietenkin harmittaa se "työkokemus" palsta, jossa on vaan pari hanttihommaa. Ei se suoraan sanottuna mullekkaan vaikuttaisi kauhean lupaavalta, jos olisin itse se tyyppi joka työntekijät valitsee... Siksi yritänkin aina panostaa siihen että se hakemus ois persoonallinen. Joskus mietin että missä se raja menee, kuinka hauska saa olla ja kuinka muodollinen pitää olla. Tätäkään ei voi ikinä tietää, koska enhän mä voi arvata millanen tyyppi siellä näitä lukee, joku mummo vai parikymppinen! Yritän kuitenkin laittaa mahdollisimman paljon Roosaa sinne, niin että joku edes vaivautuu lukemaan sen.

Työnhaussa, niinkun kaikessa muussakin, on se masentava puoli. Se sama "valitettavasti sinua ei valittu" viesti. Kattelen niitä aina sormien välistä, koska se aina pistää niin inhottavasti. Mulla on ollu sinänsä huono menestys tässä jutussa, että noita viestejä on tullut, eikä haastatteluihinkaan ole ikinä tullut kutsua. Se on se huono puoli tässä nuoruudessa, ja siinä ettei ole työkokemusta. Monet kaverit on sanonu ihan samaa, joten ainakin en ole yksin tän ongelman kanssa. Onneksi poistan ne viestit heti siinä, ettei myöhemmin tarvii niitä nähdä ja masentua.


Tässä on vielä pari kuukautta aikaa hakea kesäduuneja, joten aijon tutkailla kaikki mahdolliset paikat. Jos jollakulla on vinkkejä mihin kannattaisi hakea, niin kertokaa ihmeessä! 
coat - Zara / skirt - Charlotte Russe / sweater - Bik Bok / socks - H&M / clutch - vagabond / necklace - Glitter / shoes - DinSko
Two of my favorite pieces of clothing are in this picture: the knee-high socks and the white sweater. I try to wear them as much as possible, and even when I don't, I still keep thinking "maybe I could still wear the socks with this...". I also love the owl necklace; since I often wear black, I can use a little color. How's everyone doing? As you can see, there has been some snowing in Finland lately. One day is was rainy and dark and so awful and the next day it was white and -15 degrees. Just like that! Now it's really pretty out there but damn it is so cold. You have to wear a warm coat, scarf, gloves and a beanie. The outfit I'm wearing right there is not enough - that was just for the pictures, because I really wanted to wear this outfit at least once, before everything got cold. I failed, but at least it's here. And it's officially winter. It's actually rare that the winter didn't come earlier, because usually the snow comes after Christmas the latest. I feel like every year it comes later and later... Maybe global warming or something? At least that's not the case in the U.S; I've heard that they got the snow this time.

There's that one time of the year - right now - when you have to start applying for summer jobs. One thing you need to know about Finland is that it's not particularly easy to get a job if you're still in High School. There are only small periods of time when you can work, and you don't have any experience. I myself have only had one summer job, and that was at my dad's work, so that doesn't really count. I've sent out so many applications. Mainly to department stores, clothing stores and some coffee houses. However, I'm 18 now, which should make things a lot easier. This year I'm really determined to find a job for the summer; I've decided that I'm going to apply everywhere, send e-mails and be really persistent.

It's sort of fun, making CV:s and writing applications. You get to come up with good stuff about you and the things you can do; the things you're good at, instead of the negative stuff we usually focus on. I guess it makes me feel like I'm taking responsibility. Or that't I've grown up a little. Hey I'm an adult.

The depressing part of the whole job hunt is the frighting e-mail you might receive some time after you applied. It usually starts with "unfortunately..." and then I delete it and pretend I never received such an e-mail. I just love to ignore these. I don't actually know what they send if I got the job. Maybe like "congratulations....". Well, lets hope I'll find out soon :-)
6 comments:

 1. Hi, thank you very much for visiting my blog! I really appreciate that!
  You look lovely by the way :)

  Sofie x
  Little green Sofie

  ReplyDelete
 2. Love your owl necklace, is such a cute piece! The snow looks so beautiful as a background, would love to have some down here in Mexico!

  Cee. ♥
  Code Overdressed

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! :) haha I hope you guys get some snow soon (although I'm not sure if you even get snow in Mexico)!

   Delete
 3. i hope you find a job soon! and it seems really cold in Finland now wow! :) wishing you the best in everything! keep in touch.

  xx Jillian (itsjilliansday.blogspot.com)

  ReplyDelete