Saturday, December 28, 2013

Onnen murusia

Mulla on taas vaihteeks vähän tällanen elämä-kriisi päällä. Tuntuu välillä siltä, että pitäs tehä jotain enemmän; on liikaa vaan himas tai kaverilla tai baarissa. Missä kaikki merkittävä? Onhan tää blogi tässä, mutta muuten mulla ei ole mitenkään liikaa harrastuksia. Talvella on niin hankala saada mitään järkevää aikaseks, kun kaikkialla tuntuu olevan niin pimeää ja kylmää. Päivät menee nopeesti, lomat juoksee. On paljon mukavampaa vaan jäädä vällyjen alle, kattomaan telkkaria tai lukemaan, kuin lähteä jonnekkin. Lisäks paljon aikaa menee opiskeluun (tai ainakin pitäis mennä) ja muuhun koulu/tulevaisuus stressiin. 

Joskus pitäisi kuitenkin löytää aikaa harrastuksiin. On hyvä olla jotain muistettavaa joka vuodessa, "tänä vuonna tein tätä" tyylillä. Ennen mulla oli vaikka ja mitä harrastuksia, kokeilin kaikkia mahollisia urheilulajeja, mutta ne kaikki jouduin sitten lopettamaan. Nyt oon miettiny hirveesti että mitäs sitä alottas. Sellasta mihin ei tarvii sitoutuu, mutta missä tapais ihmisii ja oppis jotain uutta. Sanokaa vaan jos on jotain ehotuksii! 

Nykyään elämä on kivaa, ja oon monesti miettinyt että elän varmaan onnellisinta aikaa mun elämässä tähän asti, mutta kaikki tuntuu tosi tavallista. Mietin että oliko se aina näi tavallista - ehkä se oli. Vaihdossa kuitenkin totuin siihen että tein jotain jonka tulisin aina muistamaan, vaikka elämä ei aina niin kivaa ollutkaan. Nyt se on mukavaa, kivaa, ihanaa, turvallista. Mutta jännittävää? En usko. Pitääkö aina ees olla niin jännittävää? Onko parempi että on onnellinen, vai että tekee paljon hienoja asioita? Ja voiko edes olla täysin onnellinen, jos kaikki on vaan tavallista? 

Jotkut ihmiset on tyytyväisiä, kun ne asuu koko ikänsä tietyssä paikassa, hankkii ympärilleen tutun porukan, joka ei ikinä petä. Monet tykkää olla mukavuusalueella, hankkia perheen ja olla aloillaan. En tiedä tykkäänkö mä niinkään. Tarviin aina niin paljon uusia asioita, ihmisiä ja kokemuksia onnellisuuteen. Ne tekee musta hetkeksi niin ilosen, mutta sekin into laskee nopeesti, menee vaan ylös ja alas. Toisilla taas onnellisuus on pysyvää ja tasaista, mutta ehkei niin voimakasta. Kumpi on parempaa? En osaa sanoa. 

Mulla on kamerassa mukavasti kuvia joululahjoista sun muista joulujutuista. Jos jatkan tällasta suklaan syömistä en varmaan mahu kohta mun vanhojentanssimekkoon. Ja jos jatkan liikaa tätä pohtimista, nii ei siitäkää varmaan mitää hyvää seuraa. Hyviä loppulomia! 

How's everyone doing? After Christmas I've been dying to go out and do something. You spend too much time with your relatives and eating chocolate, and you kind of just want out. Break is going by so fast! I really don't want to start thinking about school yet, so I'm just going to pretend like this freedom will go on forever. 

Lately I've been wondering about my life and if I should do more stuff. I have school, friends, occasional trips to the gym, my blog, photography, music, and all kinds of other things that don't really have a real meaning. Should I do something meaningful or big? I always want to live my life to the fullest. Yet, sometimes it's hard. School takes up a lot of time, and I can't just drop all my responsibilities and start travelling or doing other stuff that I'd really love to do. But maybe there's still something that I could take up. 

Maybe I'm starting to think about this because the year is coming to its end, and I want to have something to remember each year by. This year I had my exchange year, so that's big. Next year I want something new like "hey I learned to play the guitar this year" or something like that. Any suggestions? 

All of us need something in our lives. Some people live for a hobby, like a dancer who has been dancing all her life. Some people, like me, try a lot of things and then move on to try other things. I've done all the sports you could think of, but nothing has lasted a lifetime. It's as if I was trying to experience everything you possibly can, and I don't want to settle for just one thing.

Not just this, but people need different things to be happy. I can honestly say that I think I'm living one of the happiest times of my life so far. I'm pretty happy most of the time. Still, I'm one of those people who need to have changes in their lives in order to really feel happy. I get strong feelings of joy when I achieve something or see something I didn't know existed, or experience something cool, but it never lasts long. Opposite to this, some people are pretty satisfied all the time; they like to stay in their comfort zone, make friendships that last and create their own personal space that they want to live in. I don't know which is better. I guess everyone has their own views of happiness and meaningful living, and we just have to figure our what really works for us.
3 comments:

 1. Ihana toi musta paita! Toivotavasti oli mukava joulu! xx

  wildflowerofprague.blogspot.cz

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti paljon! On ollu ihana rento joulu suklaata syödessä telkkarii kattellessa :)

   Delete
 2. Hi,
  Thank you very much for visiting my blog! I really appreciate that!
  In 2014 I hope I can keep up with my running routine :) Happy holidays!

  Sofie x
  Little green Sofie

  ReplyDelete