Wednesday, December 25, 2013

Still dreaming of a white Christmas

Joulu tuli ja meni ja oli ihana. 

Mulle joulu on jonkinlainen jännä päivä keskellä ei mitään. Jouluna ei tunnu tiistailta eikä sunnuntailta; tuntuu vaan että on joulu. Ei tunnu lomalta, eikä koululta, tuntuu vaan siltä että on joulu. Ja silti, ei oikeen edes tunnu joululta. 

Joulu on aina ollut mulle perhejuhla. Silloin ei nähdä kavereita eikä lähtetä hirveesti minnekkään. Jouluna on tarkotus odottaa siskon kanssa malttamattomana iltaa ja lahjoja ja ruokaa. 

Me käytiin siskon kanssa ajelemassa eilen, kattelemassa josko näkyisi joulupukkeja liikenteessä. Siellä ei ollut paljon porukkaa, ja sainkin hyvää harjotusta loskasäässä ajamisesta; motarilla ei paljon näkynyt. Siellä ajoi vaan muutamia ihmisiä, varmaan menossa sukuloimaan tai ostamaan viime hetken lahjaa jollekkin sukulaiselle joka unohtui ja muistettiin sitten viime tingassa. Siinä me ajeltiin, koska kotona oli järkyttävän tylsää, ja jotenkin jos lähtee jonnekkin niin automaattisesti tuntuu että tekee jotain järkevää.

Päivällä telkkarista tuli ihania ja söpöjä joululeffoja. Just niitä ärsyttäviä, joita tulee monta peräkkäin, ja niissä on aina joku pikkulapsi pääosassa. Varmaan ainoa mistä oikeesti tykkään on Yksin Kotona, se missä se pikkupoika on New Yorkissa. Kai mä haluasin itse eksyä jouluksi New Yorkiin ja nähdä ne jouluvalot, hypätä ihmisten ruuhkaan kun kaikki etsii lahjoja, eikä kukaan väistä ketään. 

Illalla sitten syötiin perheen kanssa laatikoita, kinkkua, rosollia, kaikenlaista hyvää raakaa kalaa, mätiä (tää ei mua sytytä), salaattia, leipää ja juustoja. Sen jälkeen mamma ja mummo halusivat kuunnella joululauluja ja vähän laulaa siinä samalla, kun minä ja sisko kattellaan vierestä noloina. Tällasia ne perhejoulut kuuluu olla; vähän kiusaantuneita, mutta perinteisiä. 

Sitten avattiin ne lahjat. Oon ilmeisesti ollut ihan kiltti tänä vuonna, kun tuli kaikkea ihanaa lahjaksi :) Varmaan lempparilahjaksi muodostui Frendien kaikki tuotantokaudet.  Ne on vaan liian hauskoja. Ei voi olla nauramatta, ei voi vaan olla. Ja ne alkupään jaksot on kaikkein parhaita, koska oon rakastunu 90 luvun tyyliin; ne vaatteet ja muutenkin se aikakausi. Loppuloma meneeki varmaan sitten näitä kattoessa ;)

Lunta ei sitten tullut. Onko outoa, että viime vuonna kun olin Oklahomassa joulun, meillä oli enemmän lunta kun täällä nyt? 

Mites teillä meni joulu?
This is what my Christmas looked like. 

Christmas for me means family time, good food and a lot of it, endless amount of chocolate, a Christmas tree, presents and just simply calming down. Christmas doesn't seem like a normal day, such as Tuesday or Saturday. It's almost like this weird non-existing day in some other universe; when it's Christmas, it doesn't feel like holiday or a weekend or a weekday. It just is.

We spend our Christmas with my family; my parents and my sister, and this year also my grandma, who we don't see often. Me and my sister just wait the whole day, anxiously, and try to kill time before the magical time of present opening. This year we watched some TV, I helped mom in the kitchen (and made that chocolate cake above), and then we also went driving around for a while (because I still need practice with that). There was pretty much no one out. Just a few people, probably going to see their relatives or trying desperately to get a couple of very last minute presents. Then we came home and there were some Christmas movies coming on TV. Later we had dinner and stuffed ourselves with all kind of Finnish Christmas foods. The best part was, of course, as every year (even thought it shouldn't be), opening the presents. I guess I've been pretty good this year :) 

My favorite presents might have been all the seasons of "Friends". Such a great TV show! Watching it makes me laugh hysterically. Every time. And not just that, but I'm in love with the 80's and the 90's, and the first episodes of Friends were filmed in the 1994. The clothes are perfection! I always try to steal my mom's clothes from those times. So anyway, the rest of my break will consist of Friends.

What I think is weird is that last year when I was in Oklahoma during Christmas, we had more snow than we have here right now. We used to have a white Christmas every year in Finland! Nowadays snow comes in January. Maybe it's the whole global warming talking. It wasn't really a while Christmas, but it was still Christmas whatsoever. 

How did you guys celebrate Christmas? What presents did you get? 


you know you hate it and love it

1 comment:

  1. i really enjoy reading your blog! I think posts like this are just great! Merry Christmas! :">

    http://itsjilliansday.blogspot.com

    ReplyDelete