Wednesday, March 19, 2014

"Noille mä tarjoon kyllä kuoharit"

Hyvä NRJ, rakas lempiradiokanavani

Milloin silikonitissien mainostamisesta radiossa tuli hyväksyttävää? Rintojen suurennus ei ole millään tavalla lääketieteellinen tarve, eikä se paranna kenentään terveyttä. Meinaako se, että niitä voidaan noin positiivisesti mainostaa sitä, että silikonitissien hankkiminen on nykyään ihan ok, ja vielä kannustettavaa? Itse en saa vaikutteita kyseisestä mainoksesta, mutta NRJ radiokanavaa kuuntelee varmasti monet 10 vuotiaat ja siitä eteenpäin, ja on hankala uskoa, ettei tuollainen mainonta vaikuttaisi.

Lähes kaikilla nuorilla tytöillä on ulkonäköpaineita, ja usein alhainen itseluottamus. Oma ulkonäkö on hankala juttu. Siihen ei voi aina vaikuttaa. Voi urheilla, laihduttaa, meikata, valita hyvät vaatteet jotka korostavat parhaita puolia. Nämä kaikki asiat ovat hyväksyttäviä, koska ne eivät juurikaan satuta ketään. Leikkauksissa taas on aina omat riskinsä. Silikonien laittaminen muuntaa kehoa, eikä se oli luonnollista. Naisilla ei kuulu olla sellaiset tissit, mitä silikoneista saa. Jos niiden mainostaminen on ok, niin mä ainakin pelkään, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa kaikilla pitää olla silikonit. Mitä tapahtui sille että kaikki on kauniita omana itsenään? 

Monet naiset sanovat, että silikonit on itseään varten, eikä muilla ihmisillä ole mitään vaikutusta - ne parantavat vain omaa itseluottamusta. Kuitenkin muilla ihmisillä on aina vaikutus. Me halutaan tehdä vaikutus muihin, ja se saa meidän itseluottamuksen kohentumaan. Tottakai miehiä halutaan miellyttää, ja tottakai omien tyttökavereiden mielipiteet vaikuttaa. Ei siinä päätöksessä ole ikinä vaan sinä yksin, siihen kuuluu koko yhteiskunta, isotissiset naiset lehtien kannessa, vääristynyt kuva joka naisista on, kaveriporukassa tissien vertailu, joku mies joka on kerran sanonut pitävänsä enemmän tisseistä kuin perseestä. Kaikki vaikuttaa. 

Ja onko missään sitten mainoksia, jossa sanotaan "haluatko suuremman peniksen? Tule turvalliseen leikkaukseen". Ei ole. Siksi en ymmärrä, miksi naisten kannalta asia olisi yhtään erilainen. 

Itse ajattelen, että silikonien hankkiminen on jokaisen oma asia. Jos joku haluaa mennä leikkaukseen, niin siitä vaan. Onhan oman itseluottamuksen parantaminen ihanaa. On ihanaa, kun tuntee olonsa kauniiksi ja halutuksi, eikä sen tavoittelu ole väärin millään tavalla. Kuitenkin silikonien mainostaminen menee musta liian pitkälle - mainostaminen vaikuttaa tyttöjen ja naistenkin mielipiteisiin silikoneista. Siitä puhkeaa ajatus "jos tätä mainostetaan radiossa, se on varmasti turvallista ja hyväksyttävää", ja heti perään toinen ajatus, mitä toivon, ettei kukaan saa "Ehkä löytäsin jonkun, jos mulla ois paremmat tissit". No comments:

Post a Comment