Tuesday, October 15, 2013

Escape to Estonia for a day

Käytiin Sunnuntaina naapurimaassa vierailulla siskon kanssa. Päivä meni laivamatkalla, shoppaillen ja syömällä, ja oli kaiken kaikkeaan tosi onnistunut! Aamulla herätys soi ihan liian aikasin ennen seitsemää jotta ehdittiin yhdeksältä lähtevään Eckero-linen laivaan Länsisatamaan. Mukaan mulle lähti vetolaukku, johon sai sitte laitettuu ainaki osa päivän shoppailuista. 

On Sunday my sister and I took a little trip to Estonia! It's really easy to go there for a day and many Finns do that; we go there to shop clothes and cheap alcohol. And I think it's so fun to go there by a ship. The atmosphere is great (except this time I was really tired because we had to wake up before seven to catch the ship at 9) and it gives a little travel feeling with minimum money; you can get a ticket Helsinki-Tallinn and back for about 20-40 euros. We sat at the bar watching old people dance (and there were a lot of old folks, I had no idea they liked to go on cruises) and then we took some pictures our at the deck! It was so windy out there.
Laivamatkalla oli paljon mummoja ja vaareja, jotka tanssahteli baarissa johonki ihmeen tangomusiikkiin. En tiennykkään että vanhukset käy noilla Tallinnan päiväristeilyillä, mutta ilmeisesti tää on yleistä; ei siellä paljon meidän ikäsiä näkyny. Paitsi pari alaikästä, nukkuen, ja selvästi menossa juomia ostamaan. Sitten siellä oli vartija, joka kävi tökkimässä ihmisiä  jos ne nukkui, eli sääntönä on ei saa nukkua :D Iha sika tyhmää musta, eiks ihmiset saa nukkuakaan enää missä haluu. Itteäki nukutti hirveesti kun laivamatka on sellaset 2 ja puol tuntii, eikä siellä oikeen voi tehdä mitään kun pitää vartioida kamoja. 


Oli ihanaa kun vihdoin alkoi Viro näkymään ja päästiin satamaan, mistä lähdettiin heti vaatekaupoille. Tuli shoppailtua. Käytiin ne perus kaupat siitä läpi; Bershka (tää kauppa nyt heti Suomeen), Pull and Bear, pari muuta joita en muista, ja sitten se ostoskeskus. Syömässä käytiin nostalgisesti Vapianossa, missä mä oon ainaki syöny suunnilleen joka Vironreissulla. Vaikka se on nyt Helsingissäkin. Jotenkin Viron Vapiano on paljon parempi kun tää Suomen. Siellä on sellanen kaikki-suomalaise-turistit-on-täällä- fiilis. Muutenkin musta Vapiano on tosi hyvin hinnoteltu, ja en oo ikinä saanu siellä pahaa ruokaa. Ne on keksiny ton korttihomman, että kaikki maksut kerätään yhdelle kortille ja sitten lopuks maksetaan koko juttu. Ja huhhuh ku oli nii hyvää ruokaa tälki kertaa ettei mitää rajaa.

When we arrived in Tallinn we headed straight to the clothing stores, surprisingly. They have a few great store we don't have here in Finland; my favorite; Bershka, Pull and Bear, and a lot of others that I can't recall the name of. It's fun to shop there, because we really don't have that stuff here and that also means that not everyone has the same clothes that you have. I really loved all the bags and jackets they had, but the jackets were all close to a hundred euros, so I had to think carefully what to buy.

After all that shopping we took a break and had lunch at Vapiano, which is this great Italian place that we also have here in Helsinki. Every time I go to Tallinn I pretty much eat there; it's just so good every single time. I've never been disappointed to go there. And you can actually stand there and watch them make your food, then you "load" the costs on this card they give you, and when you leave you pay everything. It's a clever thing, and I think it's one of the reasons why it's such a popular place.

Doesn't that look so good! 
Kaupoista lähti mukaan Pull and Bearin laukku, mikä on sellanen täydellinen sininen, salkkutyylinen ilmestys, jonne mahtuu koulukirjojakin. Ja kuulemma oli "tosi muntyylinen". Miks muuten kaikki mun tutut osaa aina nii hyvin sanoa, mikä on muntyylinen? Sitten ostin Bershkasta vähän riskillä mustan maksimekon, jossa on alla lyhyempi mekko ja päällä sellanen läpikuultava kangas. Toivottavasti löydän sille käyttöä, koska oon ettiny vähän sen tyylistä jo kauan. Jostain löysin myös nahkapaidan ja pari korua, minkä jälkeen päätin että nyt riittää rahantuhlaus. Kerranki tuntui että löytyi hyvin kamaa, vaikka yleensä se menee niin että kun lähtee ettimään vaatteita ja on rahaa käytössä, niin ei löydä mitään. Sitten kun rahat on loppu löytyy yhtäkkiä vaikka mitä. Nyt oli ilmeisimmin poikkeustilanne! 


Bershka is one of my favorite stores in the whole world!  I find something from there every time I go. They have different clothes that stand out, but also the normal stuff. It's not a very expensive store, but some of the jackets and dresses can cost a little more than in like H&M. We don't have this store in Finland, so it's one of the main reasons I'm so excited to visit Estonia ;) If you guys have never heard of it, you should definitely check it out! It's a Spanish clothing line, so everything is really small and when I go there I usually buy clothes 1-2 sizes bigger than I usually do.
Onkohan Viron suurin elinkeino suomalaiset shoppaajat. Tai vaan minä ja mun sisko.

Alkossakin oli tietenkin pakko käyda, kun kerrankin saa juomia halvalla. Itse nappasin parit liköörit ja yhen lavan, sommersbytä. Se on nii hirveen kallista suomessa, että on tullu mulle harvinaiseks herkuks. Sielläkin oli suomalaisia joka puolella, kiirehtimässä laivaan, sekoilemassa ja ettimässä nopeesti haluamiaan viinejä ja tupakkaa, ja jonot oli sen mukaset. Kumma juttu oli että alkossa - kun ostettii vaikka mitä - ei kysytty henkkareita. Mut sitte Vapianossa ostaa yhen siiderin ja heti kysytään. Logiikka on tässä paikallaan. 

Sitte Vapianossa mun passille annettiin taas vaihteeks sellanen siristelevä ja epäilevä ilmeen kurtistus, että onkohan tää nyt sinä tässä passissa. Oon saanu sitä nii monta kertaa vaikka ja missä; baarien ovilla, kaupoissa. Ihanku pystyisin sille jotain tekemään, että saan ajokortin vasta kohta ja mulla on tää passi käytössä. Ehkä mulla on vähä babyface ku en näytä vanhalta. We bought these on the way back to Finland. Mine was so good and it had this little sparkly light ice-cube in it. Points for that.

Here are some of the things I ended up buying on the trip! That leather t-shirt is amazing, I love it love it love it. Then I needed some jewelry to go also. I also bought a black maxi dress, which was a little risky considering that it's pretty bold, but I hope I can find occasions to wear that. I really like it thought, so it was worth it. Maybe I'll just wear it at home or something :D Finally I bought this gorgeous bag from Pull and Bear that fits my school stuff but at the same time it's really me and not boring at all. I've been meaning to buy something different than just my kånken-back bag and my normal black purse, and now I found just the right one. 


Toivottavasti pääsen kohta uudelleen Viroilemaan ;) Risteilyjä ei oo nytte varmaan lähiaikoina tulossa, ens vuoden puolella tulossa kakkosristely Ruotsiin, saa nyt nähä mitä siitäki tulee. Nyt on ainaki vuoden juomat ostettu ja rahaa säästetty. Ja kulutettu.

I hope I'll get to go to Estonia again soon! And also it would be awesome to get to travel somewhere a little further.... 13 comments:

 1. Sounds like an amwesome trip :) I've never been to these north-european countries but since I'm such a nature and forest freak I definitely should go one day.
  Vapiano is amazing! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. It really was fun :) I hope you get a chance to visit these countries! Estonia is an old fashioned city and it's so pretty!

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 2. dear you look fantastic, i like it very much :* kisses from vienna

  ReplyDelete
 3. So nice to hear that people and our neighbours love our city and country aswell! ;)
  Such a nice blog!

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha we really do ;) I can't wait to go there again! thanks!

   Delete
 4. You look gorgeous* Love the photos :D
  If you like my blog Follow me and let me know, I will do the same :)
  XOXO, Chance to change

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! :-) I'm now following you on bloglovin... great blog!

   Delete
 5. You've just got the cutest blog. This food photography is amazing!

  Xo, Hannah

  sweetsweetnoir.net

  ReplyDelete
  Replies
  1. thanks girl! :) I love to take pictures of food, somehow it always looks even more delicious in a pic.

   Delete