Thursday, October 3, 2013

break on Wednesday

Huh nyt on kaikki kokeet takana! Tänään alkoi uusi jakso, joitain hirveitä opettajii, mutta ihan mukavantuntuisia ryhmiä. Opiskelun riemu jatkukoon. 

Ensimmäinen pitkän ruotsin tunti yli vuoteen tuntui tänään tosi hämmeltävältä ja masentavalta - "ollaanksme muka käyty tää" oli koko tunnin mun mielessä. Onneksi en taida olla ainoa jolla on tällaset fiilikset. Tuntuu vähän, että kaikki mun koululaiset sanoo olevansa huonoi ruotsissa. Ehkä meille on vaan laitettu vähän liian korkeet odotukset? Mulle ruotsi on ollu pakkopullaa siitä asti kun sen nelosella alotin, enkä ikinä ole kokenut oppivani paljoa. Osaksi se on varmaan omasta motivaatiosta kiinni. Kuitenkin ala-asteella olin ihan yhtä huono enkussa, mutta yläasteella enkku yhtäkkiä alkoi tuntumaan helpolta, kun taas ruotsi vaikeni entisestään. Mietin vaan että mistä tää johtuu, onko se sitten se "pakkoruotsi" nimitys vai ihan nuorten laiskuus, että monilla ruotsin kielen opiskelu ei vaan suju. Nyt pitää vaan yrittää parhaansa, äsken onnittelin itseäni kun suomensin lyhyen ruotsin kappaleen 40 minuutissa. Tästä se lähtee se opiskelu! 

Olin tiistaina haastattelemassa uusia vaihtareita jotka oli lähössä ulkomaille, ja vähän jännitti siinä kun selasin lappusia ja yritin muistaa että mitä niiltä nyt pitikään kysyä. Sellasia asioita kun "kuka teillä tekee kotityöt" "millaset suhteet sulla on perheeseen" "miten sopeudut uusiin tilanteisiin" ja niin edellee. On niin outo ajatus, että joku on nyt lähdössä vaihtoon. Ja kohta ne kokee kaikkee upeeta ja kaikkee paskaa. Mut on kivaa olla osana niiden lähtöä. Harmi vaan, että ne kaikki halus mennä jenkkeihin mutta yhtään paikkaa ei ollu jäljellä, oli tilaa mennä vaan jonnekki Etelä-Amerikkaan. Eihän siinä mitään vikaa mutta itse en ehkä lähtisi.  

En oo hirveesti kuvailemaan jaksanut, koska vilkaskaa tota säätä. Hirrveen kylmä :-) Eilen menin Saran kanssa Bada Bingiin (vaikka on keskiviikko, mutta kokeet loppu nii pakko vähän juhlistaa) parille ja oli mukava ilta. Tänään on kyllä ollut väsymys päällä ja voin syyttää vain itseäni. Ja uutta jaksoa. 

shirt - charlotte russe / necklace - H&MAll the exams are finally over - and I think I'm safe to say that I didn't fail anything. At least not too badly. 

Today the new period started, with new teachers (some of them are nice, others... not so much) and new people. I'm excited about my English writing class, I could really use some practice in that area.  It's going to be a hard few months now at school, because I need to keep up with a lot of stuff. For example I haven't studied Swedish in more than a years, and I'm worried because that's always been my weakest link (this is another mandatory language you have to study in Finland, another one is English). And then there's math, which I need to work on. But I think everything will go ok, if I just focus the little energy I have during the winter time, in these things. 

On Tuesday I was interviewing new exchange students at the YFU office. I just had to ask them some questions like "what would you do if you failed on something" "Who does the chores in your home" "Why do you want to go to an exchange" and so on. This was all to find out if they were prepared to go somewhere for a year, and also to see what kind of host family would be a good fit for them. It's cool to be a part of making other people's exchange year happen. 

Yesterday my friend and I went to a bar here in Tapiola. We were supposed to go see this gig but then it got really late and we decided to leave early... But all and all a fun night! I had found some great clothes from my closet when I cleaned it the other day, like that yellow shirt from Charlotte Russe that I haven't worn in for ages!  It's funny how I can forget what I have...  If you need new clothes, just poor all of your clothes on the floor. Most likely you will find something wearable and be pleasantly surprised :-D 

Just heard this from the radio... I remember when this was like my favorite song4 comments:

 1. have a same necklace http://differentcands.blogspot.kr/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Awesome, it's a really nice necklace. I've been wearing it a lot lately, goes great with almost everything, mainly I wear it with collared shirts. btw I went to check out your blog and it looks amazing!

   Delete
 2. Ihania kuvia! Good luck on your new classes! xx

  wildflowerofprague.blogspot.cz

  ReplyDelete